NIEUWS

Maak je eigen Vensterbank Museum voor 75 jaar Bevrijding Raamsdonksveer

Geplaatst op: 28-09-2019

In het weekend van 2 en 3 november a.s. herdenkt Veers Erfgoed dat het 75 jaar geleden is dat Raamsdonksveer werd bevrijd door een Schotse Divisie van het Britse leger. Tijdens het weekend worden er op verschillende plekken in het centrum van Raamsdonksveer etalages ingericht die verhalen van Oorlog en Bevrijding vertellen. Misschien heb je ook nog een bijzonder voorwerp of eigen herinnering van de Tweede Wereldoorlog en wil je dat aan iedereen laten zien. Veers Erfgoed vraagt inwoners van Raamsdonksveer om in het eerste weekend van november hun eigen Vensterbank Museum te maken.
Heb jij één of meerdere bijzondere voorwerpen van de Tweede Wereldoorlog die je wilt laten zien? Dat kan door in je eigen huis, voor het raam, een tijdelijk Vensterbank Museum in te richten. Met deze bijzondere museumactie wordt de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de bevrijdingstijd letterlijk tastbaar en komen de verhalen en herinneringen van iedereen tot leven. Dit hoeft niet specifiek een herinnering uit Raamsdonksveer te zijn. Komen je ouders of grootouders uit een andere stad of dorp uit Brabant of de rest van Nederland? Laat het zien en deel het met je dorpsgenoten. Met je eigen Vensterbank Museum kun je de herinnering aan Oorlog en Bevrijding levend houden.

Veers Erfgoed helpt je om je eigen Vensterbank Museum kenbaar te maken. Tijdens het herdenkingsweekend op 2 en 3 november delen wij het adres van je Museum met de bezoekers aan ons evenement. Op het startpunt van de wandelroute (Haven 16 in Raamsdonksveer) laten we zien op welke adressen er een Vensterbank Museum (mail je adres uiterlijk 27 oktober door naar info@veerserfgoed.nl). Zo kunnen mensen na het wandelen van de route langs de Veers Erfgoed etalages doorlopen naar andere plekken in Raamsdonksveer.
Natuurlijk kun je ook zelf reclame maken door bijvoorbeeld op 2 en 3 november de vlag uit te hangen of een foto te maken van je vensterbank en deze te delen op Facebook. Als je het adres van jouw Vensterbank Museum naar ons mailt, dan krijg je van ons het herdenkingslogo wat je uit kan printen en op het raam kan plakken. Zo is herkenbaar dat het om een Vensterbank Museum gaat.
Oorlogsattributen, verzetskrantjes, briefkaarten, foto’s, bodemschatten of andere vaak persoonlijke herinneringen.
Laat jouw herinnering aan Oorlog en Bevrijding op 2 en 3 november zien in je eigen Vensterbank Museum!


Ander nieuws:


DRIE KERNEN BEVRIJD: sta even stil
Geplaatst op: 17-10-2019


Tour of Freedom in Concert
Geplaatst op: 02-10-2019


Nieuwe gastheren voor de Biesbosch
Geplaatst op: 19-03-2019

25 jaar Nationaal Park De Biesbosch
Geplaatst op: 06-03-2019

Nieuwe welkomstborden
Geplaatst op: 07-07-2018

Nieuwe fietsroutes Zuiderwaterlinie
Geplaatst op: 29-05-2018

Cadeaukaartklant winkelt graag online
Geplaatst op: 08-05-2018Theodorusbeeld terug op zijn plek
Geplaatst op: 05-01-2018

Nieuwe fietsroutenetwerken verkrijgbaar.
Geplaatst op: 26-11-2017


Carillonklanken tijdens de weekmarkt
Geplaatst op: 03-10-2017


Verbeterd fietsnetwerk in Brabant.
Geplaatst op: 13-06-2017