information information information

NIEUWS

The Beatles in concert! Groots concert door Koninklijke Harmonie De Eendracht Raamsdonksveer

Geplaatst op: 23-10-2021

Locatie: Fort Sint Gertrudis Geertruidenberg
Datum 21 november om 15.00 uur!!!

Na een door corona gedwongen “Radio stilte” van ruim een jaar gaat de KHE een bijzonder concert geven samen met de Nowhere Boys uit Rijsbergen. Het concert staat geheel in het teken van één muziekstuk, door onze dirigent zelf gecomponeerd is en is gebaseerd op 22 nummers van de Beatles. Het wordt een groots spektakel om meerdere redenen. Ten eerste is de muziek van de Beatles onvergankelijk, het wordt nog steeds gewaardeerd door het groot publiek, jong en oud. Ten tweede is het een bijzonder muziekstuk dat onze dirigent Rens van Leeuwen heeft gecomponeerd toegespitst op de kwaliteiten van de muzikanten. Het is een stuk van ruim 5 kwartier en ook heel bijzonder: we spelen samen met The Nowhere Boys. Deze coverband legt zich met name toe op het spelen van het omvangrijke Beatles repertoire. Dat vraagt veel samenwerking en oefenen. Stukken voor een band zijn ook na aanpassing voor harmonieorkest ingewikkeld. Er zullen delen alleen door de band (met zang) of alleen door de harmonie gespeeld worden. Ook gaan we stukken in samenspel spelen; kortom een echt spektakel in muzikale zin.
De eerste noten va dit grote stuk zijn geoefend tijdens een buiten repetitie tijdens de lockdown. Alle leden zijn met de auto naar een grote parkeerplaats gereden op het industrieterrein Dombosch. Iedereen speelde zijn of haar partij gezeten op zijn eigen motorkap of vanuit een cabrio dan wel hangend tegen de zijkant van zijn auto. Een ludieke start van dit evenement.

Het evenement is inmiddels genomineerd voor de 2021 AWARD van de Verenging Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie KNMO. Dit is een landelijke organisatie die onder meer tot doel heeft het bevorderen van de amateurmuziekbeoefening. De meest ludieke, creatieve, of grensverleggende projecten worden landelijk geselecteerd en daaruit volgen 9 nominaties voor de AWARD. Ook wij horen tot de genomineerden. Daarnaast heeft het VSBfonds ons een substantiële donatie toegekend. Het VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Jaarliks beschikken zij over een budget van € 26 miljoen om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Ook kunst en cultuur is daarbij een groot onderdeel. Het spreek voor zich dat wij supertrots zijn op én de Award én de donatie van het VSBfonds. Het is voor ons een bevestiging dat dit wel een groots evenement is.


Ander nieuws:
Nieuw Streekpad Biesboschpad
Geplaatst op: 04-10-2021
De stadswandelingen gaan weer van start
Geplaatst op: 07-06-2021

Vernieuwde VVV thematische wandelroutes
Geplaatst op: 01-11-2019
Nieuwe welkomstborden
Geplaatst op: 07-07-2018

Nieuwe fietsroutes Zuiderwaterlinie
Geplaatst op: 29-05-2018

Cadeaukaartklant winkelt graag online
Geplaatst op: 08-05-2018Theodorusbeeld terug op zijn plek
Geplaatst op: 05-01-2018

Nieuwe fietsroutenetwerken verkrijgbaar.
Geplaatst op: 26-11-2017

Carillonklanken tijdens de weekmarkt
Geplaatst op: 03-10-2017


Verbeterd fietsnetwerk in Brabant.
Geplaatst op: 13-06-2017