information information information

Vestingstad aan de Biesbosch


Zin in een gezellig dagje uit? Kom dan zeker naar de gemeente Geertruidenberg. Eén gemeente, drie kernen met elk een eigen karakter. Dat wordt veelzijdig genieten van cultuur, natuur en gezelligheid.
Duik in het verleden van Geertruidenberg, Vestingstad aan De Biesbosch. Wandel langs de vestinggrachten, bolwerken en ravelijnen. Of geniet ontspannen op een terrasje met uitzicht op de bijzondere historische markt met leilindes, monumentale panden en de fraaie Geertruidskerk.
Water is nu nog steeds erg belangrijk in Geertruidenberg. Er zijn verschillende aanlegmogelijkheden voor passanten en aan de Timmersteekade liggen vijf historische werkschepen. Deze historische schepen hebben elk een geschiedenis met de gemeente Geertruidenberg en helpen het verleden weer zichtbaar te maken.  
Steek de Donge over en bezoek het dynamische Raamsdonksveer. Een dorp met beeldbepalende panden aan de Haven en het Heereplein. Met Fort Lunet en stellingkorenmolen De Onvermoeide uit 1890. Of stap binnen bij het leuke en goed gesorteerde aanbod aan winkels.
Reis nog enkele minuten verder en ervaar de rustieke kern van Raamsdonk. Fiets of wandel langs de typische Langstraat boerderijen en geniet van de oase van rust. Een bezoek aan landgoed Het Broeck is zeker de moeite waard.

Dat is pas veelzijdig genieten. En u maakt uw dag helemaal compleet met lunch of diner in een van de horecabedrijven.
Langer blijven? Overnacht in een hotel, bed & breakfast, op de minicamping of met uw boot in een van de jachthavens.


Geertruidenberg, Vestingstad aan De Biesbosch heet u van harte welkom.


VVV_Geertruidenberg_Vestingstad