information information information

Wandelen & fietsen in en om de gemeente Geertruidenberg

Wandel- en fietsroutes maken het mogelijk op elk gewenst moment naar monumenten of beeldende kunst te gaan kijken. De routes zijn verkrijgbaar bij VVV Geertruidenberg.


DSC01374_fietsen_en_wandelen_in_geertruidenberg

Arrangement 'Op Verkenning in Geertruidenberg'

Geertruidenberg Vestingstad aan de Biesbosch met een prachtige historische kern, met vestinggrachten, bolwerken en ravelijnen, heet u van harte welkom.
Uw dagje uit kunt u zelf indelen, neem er wel de tijd voor.

Aan de hand van het boekje ‘De Sleutel van Holland, wandeling door de oude vestingstad Geertruidenberg’ gaat u op verkenning door een levend stukje historie. Niet alleen tijdens deze wandeling proeft u het verleden van deze oorspronkelijke handelsstad en latere grensvesting, waaraan Graaf Willem I van Holland al in 1213 stadsrechten verleende. Ook in museum De Roos staat de geschiedenis van de stad in allerlei aspecten centraal. Zo tonen er maquettes de ontwikkeling van de vesting. Het museum is gevestigd in een van de fraaie historische panden aan de Markt.
Uw toegangskaartje is inbegrepen.

Het spreekt voor zich dat ook de inwendige mens niet wordt vergeten. Tapperij Huis ten Bos aan de Markt ontvangt u met verse koffie. Voor uw smakelijke lunch met soep, sandwiches en koffie of thee, gaat u naar ToDaze concept store of Grand Café 't Bergsch Backhuys.

Van VVV Geertruidenberg ontvangt u bovendien een aardige herinnering aan uw bezoek. Ook voor uw (klein)kinderen hebben we een verrassing in petto.


Fietsverhuur

Voor fietsverhuur kunt u bij de Bergsche Fietswinkel (zie: Wandelen en fietsen), Markt 44, tel. 0162-229999 (2 fietsen) terecht.